Будва , Острог и Дајбабе – 8 Март

25

                   БУДВА-ОСТРОГ-ДАЈБАБЕ

                                ( 2 НОЌЕВАЊА И ПРЕВОЗ)

Програма :

*04.03.2021(четврток) -Состанок на групата во 22.00 часот и поаѓање за Црна Гора преку Косово и Албанија.

*05.03.2021(петок)– Пристигнвање во утринските часови и разглед на св.Стефан ,Будва. сместување во вилите. Попладневна  прошетка до стариот дел на Будва каде можат да се видат црквите св.Иван,св.Марија,Катедралата итн. Слободно време за индивидуален разглед на градот. Ноќевање.

*06.03.2021(сабота) – Во 10.00 часот Факултативен полудневен излет до Котор.

Разглед на  стариот дел на Котор.Катедралата на СвТрифун,Столбот на Страмот,  враќање во Будва.Ноќевање.

*07.03.2021 (недела)- Напуштање на апартманите и се упатуваме кон Манастирот Василие Острошки. Мнастирот Василие Острошки, кој е сместен во карпест планински масив и е најголемо Црногорско светилиште и манастир на Балканот.Основан од Василије во 17 век и се верува дека моштите на Св.Василије Острошки се чудотворни и се наоѓаат во Горниот Манастир.Се посетуваат Горниот Манастир, Долниот Манастир и црквата која се наоѓа помеѓу Горниот и Долниот Манастир. По посетата на манстирот се упатуваме кон Подгорица .Посетуваме уште еден посебен манасти ,манастирот Дајбабе .Симбол за уникатност на овој манастир покрај мирот и прекрасната природа е тоа што манастирот е сместен под земја.Манастирската црква е посветена на Успение на Пресвета Богородица.Единствениот видлив дел на црквата надвор од пештерата е широкиот влез со две прекрасни камбанарии.Манастирот е изграден во 1897 год од страна на пастор Петко.

Последна дестинација е посета на трговскиот центар Делта сити  и во вечерните часови се упатуваме кон Македонија

 ЦЕНА НА АРАНЖМАНОТ:3.900 денари

Во цената не е вклучено:
-патничко осигурување

-такса и превоз од долниот до горниот манастир – 3 евра

-посета на Котор – 5 евра

-посета на манастир Острог + манастирот Дајбабе -10 евра

Во цената е вклучено: 
-превоз со високотуристички автобус
-2 ноќевања  во Будва во студија
-посета на Будва
-организација и реализација на патувањето

За реализација на програмата  и факултативите потребни се минимум од 35 патника

За овој аранжман важат општите услови на Т.А.Весна Турс